viernes, 25 de diciembre de 2009

Joan Coromines

La setmana pasada , a la última classe de comunicació oral i escrita vàrem continuar amb el tema dels diccionaris per grups, i jo vaig continuar amb en
d'En Joan Coromines.

L’activitat que vàrem realitzar, sobre la busqueda de certes paraules al diccionari va consistir en: per grups, vam haver de buscar el verb comunicar, el substantiu escola, l’adjectiu infantil, l’adverbi aviat i la preposició amb. Cadascun d’ells ho va fer en diccionaris diferents( Pompeu Fabra, Mossèn Alcover i el borges Bolcemoll, Joan Coromines, La Gran enciclopèdia Catalana i el DIEC).

BIOGRAFIA JOAN COROMINES

Joan Coromines va néixer l’any 1905 a Barcelona i va morir el 1997.
Era fill de Pere Coromines (polític i escriptor) i de Celestina Vigneaux (pedagoga).


Va crear un diccionari etimològic català en el seu honor “ a la memòria de Coromines”. Llicenciat en lletres i obra a la UB l’any 1927. El 1925 va treballar a la universitat de Montpeller i el 1927 va treballar de mestre auxiliar de llengües d’àrab i de llatí a la UB. Pompeu l’incorporà com a secretari de les oficines lexicogràfiques de l’ IEC (Institut d’Estudis Catalans). El govern argentí li concedí una plaça de professor de gramàtica superior castellana i de llatí a la Universitat de Cuyo. Va obtenir una beca per a la preparació “ Diccionario crítico etimològico de lengua castellana”. El 1946, va ser professor de filosofia a la universitat de Chicago. El 1952 va tornar a Catalunya. El 1977, va publicar el Diccionari etimològic de la llengua catalana. Coromines va publicar 7 diccionaris: el diccionari etimològic, d’història, d’autoritats, el dialectal, el normatiu, el romànic i el Corominíanic.

L’objectiu del DECAT era establir origen de tots els mots de llengua, desplegant coneixements i de força especulativa.


Joan Coromines era un home molt excursionista. Per realitzar el seu recull de paraules, que posteriorment va publicar al diccionari, va fer una sèrie d’enquestes a les costes menorquines. Un exemple el trobem a la paraula brúixola: va trobar gent que l’anomenava bruíxola o buixola; ell accepta la paraula bruíxula. El 1935 va fer un llibre que recopila totes aquestes paraules que ell havia extret de les enquestes realitzades a la gent.


DEFINICIONS QUE VÀREM HAVER DE BUSCAR.

INFANTIL:
pres del ll. Infantilis; renovellat com infantívolvol amb terminació catalana [segle xv, Dag.; Verdaguer]; infantilisme, infantilitzar, D'infantilitzar: infantament [fi S.XVI, Genebreda]; infantadora. Infantó [Llull]; infantona, infantet; infantí, infantina. D'infant en el sentit de 'soldat a peu' [1472 jn Esteve], manllevat de l'it. Fante, 'minyó', 'mosso,criat'> d'on 'soldat d'infanteria' ( que en cat. Antic es deia servent, Muntaner etc.) etimologia demostrada en el DCEC/DECH III, 449b19-38;infanteria [1452, AlcM;; Jn Esteve, Dag]. Infanter. Infantejar.
Aquesta la vaig llegir jo a classe juntament amb la meva companya Andrea Figueras.

PREPOSICIÓ " A":
Alteració de la forma ab, normal en la llengua antiga, provinent del llatí ;a casa de; vora de; en mans de; que en el llatí vulgar de la Gàl·lia i de la nostra terra, va remplaçar el llatí CUM. "amb"; la forma "am" apareix de vegades a l'edat mitjana (sobretot davant consonants, i més quan precedeix els pronoms "me" i "nos", combinació en què influïa l'assimilació i de la combinació de "an" amb "ab" ha resultat la forma avui predominant.

LLENGUATGE PUBLICITARI

Vàrem crear un slogan per vendre el diccionari de Coromines i el resultat ha sigut el següent:

Amb les passes i paraules de Joan Coromines, emprèn un nou viatge ple de coneixement. Si vols gaudir de la natura, enportat una bona cultura.

LLENGUATGE POÈTIC

Vàrem crear un poema a partir dels significats de les paraules: comunicació, escola, infantil, l’adverbi aviat i la preposició amb.

Infantilis, infantatus
A l’escola hem d’anar
Infantitus infantilis
Per aprendre a comunicar.

Infantil, infantina
Amb energia has de participar
Infantinol, infantinar
Per poder avençar.

Infanti, Infantinus
Aviat aprendràs
Infantiti, infantinar
Amb Joan Coromines aprendràs.



A l'acabar la classe unes quantes del grup d'En Joan Coromines ens vàrem quedar a acabar el Llenguatge Quotidià ja que a classe no ens va donar temps d'acabar-lo:

A partir de les paraules que vam buscar al diccionari(comunicació, escola, infantil, l’adverbi aviat i la preposició amb) vàrem crear un diàleg en el que hi apareixen aquestes paraules i les seves definicions:


NARRADOR: Un grup d’estudiants s’ha trobat a la biblioteca de l’escola per fer un treball.

A: Hola Carol, com portes la feina?.

B: No vaig gaire, bé.

A: Per què?.

B: Perquè no trobo algunes paraules que ens van repartir per poder fer el treball.

A: Ho has buscat al diccionari que hi ha a l’escola de Joan Cormonines? jo les he trobat allà.
B: A! dons hem sembla una bona idea. Què és el que has trobat tu?.

A: A mi hem tocava “infantil”, i he trobat que infantil prové del llatí infantilis, renovellat com infantivol amb terminació catalana.

C: Ei!!! Esteu aquí. Us estava buscant. He trobat la procedència de la paraula “aviat”, i diu que prové dels antics viats, vivats i ivats. No se com ho podrem posar en el treball, penso que són molt complicades.

A: “Amb” segons el diccionari, prové de l’alteració de la forma “ab” i de la combinació “am amb ab” ha resultat la forma d’avui i la predominant.

B: Aaaaa!!!! Dons ara ja tenim totes les definicions. Ja els hi podem comunicar a la resta de companys que el treball està acabat!

A: Dons ara només falta imprimir-ho i entregar-ho.

Alba

Alba

El tic-tac del rellotge

i una pluja apagada

s'han trenat a mig aire del son.


l'alba s'esberla,cabellera grisa,

i es pentina davant un mirall entelat.

¿Quin ocell al compàs del rellotge

ha deixat el seu cant breu

pel degotís de la teulada?







Tomàs Garcés( El senyal)

Cançó de saltar a corda

La pluja és una bruixa
amb els cabells molt llargs.
Cascavells li repiquen
tota la trena avall.

Si fa córrer l'escombra,
conillets a amagar.
Amagats que seríem,
que noens atraparà.

Darrera la cortina
fem-li adéu amb la mà.




M.Merçè Marçal

La noia del Tram

Noia del tram, tens l'esguard en el llibre,

i el full s'irisa
en veure's cobejat.


I el cobrador s'intriga si giraràs el full:
sols per veure't els ulls!




Que les cames se't veuen

i la mitja és ben fina
i tot el tram ets tu.
Però els ulls no se't veuen.




I la teva mà és clara
que fa rosa el teu cos de tafetà vermell,
i el teu mocadoret ha tornat de bugada.
Però els ulls no els sabem!




I si jo ara baixés? -Mai no et sabria els ulls...
Té, ara, ja he baixat!



Joan Salvat-Papasseit

Qui sóc?

La primera classe de comunicació oral i escrita, ens haviem de juntar per parelles, i descriure una de les sabates d'una companya de la classe, que la Roser Ros havia fet les fotogràfies anteriorment i ens la va ensenyar pel projector. Un cop teniem la poesia feta amb la descripció ens haviam de juntar amb un altre parella, que tingués una semblant, i així ho vàrem fer.Al juntar-nos amb l'altre parella, haviem de fer modificacions de la poesia, i juntar paraules, tant d'una com de l'altre, jo la primera poesia la vaig fer amb l'Andrea Marquier, i la segona ens vàrem juntar amb la Marina Macarulla, la Rocio Carnero i la Caterina Guinart. I aixi ens va quedar:


Qui sóc

Valoració de la meva experiència

VALORACIÓ DE LA MEVA EXPERIENCIA

Primer de tot dir, que el camp de les TIC hem costa bastant desenvolupar-me com a mi m’agradaria. Sempre m’ha agradat, però crec que m’ha costat, i aquest cop també ha sigut així. Penso que en un primer moment em va costat familiaritzar-me amb el Bloc, ja que era una eina nova per treballar i mai l’havia utilitzat, mica en mica anava penjant feines fetes a classe, anava investigant com funcionava, i cada cop m’agradava més, penso que és com tot, una vegada que ho saps utilitzar bé t’agrada, ara que ja sé fer-ho anar a la perfecció se’ns acaba la feina de penjar els treballs realitzats a classe.
He de dir, que he après molt amb aquesta nova tecnologia, ja que fins fa res, no sabia que existien programes com l’slide per pujar power point o treballs, i és de gran utilitat.
Les TIC com ha futures mestres en les trobarem a totes les aules, ja des de ben petits utilitzen aquests recursos d’aprenentatges.

Com diuen a la presentació del llibre Usos educatius dels blocs. Recursos, orientacions i experiències per a docents de Francesc Balagué i Felipe Zayas

“ Els processos d’ensenyament- aprenentatge amb el suport de recursos tecnològics estan suscitant en els últims temps un enorme interès entre el col·lectiu de professionals de l’educació. La utilització de la diversitat de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) com a recurs didàctic que facilita l’aprenentatge dels estudiants sembla per a molts un element clau i amb prou potencial per permetre i promoure una millora veritable en els plantejaments educatius més tradicionals. “

Aquest text fa referència al que deia jo anteriorment, les TIC ja formen part de com educar dintre de les Aules, I nosaltres ens hem de familiaritzar amb elles, com una eina més del nostre dia a dia, ja que és molt important per a nosaltres com a recursos educatius, i també per als infants com a medi d’aprenentatge.
Les TIC són una eina de treball tant per a mestres, estudiants i per tot el món que ens envolta està relacionat amb les noves tecnologies.
Les TIC són la nova era digital , de la qual nosaltres hem d’estar molt ben formats, per tal de formar bé als nostres futurs alumnes.

Dos intervencions de les que hem treballat:

Primer de tot el vídeo realitzat amb el programa Window’s Media Player, primer dir, que a mi personalment no m’ha quedat com m’hagués agradat que hem quedés, un cop el vaig veure publicat al bloc penso que se m’ha mogut alguna cosa, però trobo molt interessant ja que amb els nens a les classes se’ls hi posa molts vídeos, inclús nosaltres els podem gravar , per fer vídeos , pensar-los al bloc classe, i que els pares vegin el que han fet els seus fills, aquelles activitats que han realitzat el mateix dia, i no com es feia anteriorment quan jo era petita, que si volies un vídeo d’un festival de l’escola, l’havies d’encarregar, pagar etc. podem progressar amb les TIC i millorar i facilitar la feina als pares.

I la segona intervenció que trobo interessant són les
PDI Pantalla Digital Interactiva.
Aquesta és una eina la qual ja està al nostre mercat , i ja esta funcionant en algunes escoles i centres infantil, educatius.
És una eina molt interessant , és un nou sistema tecnològic , generat en un ordinador, un vídeo projector i un dispositiu de control punter, que són tres llapissos de diferent color, vermell , blau i verd.
Les PDI venen enllaçades amb un programa que és l’Smartbook, aquest es treballa mitjançant una barra d’eines i uns sensors, aquest programa ens permet capturar imatges, subratllar parts del text, seleccionar-les, escriure al damunt, esborrar amb l’esborrador, o directament amb la mà, i fer diferents tipus d’exercicis per a treballar amb els nens, des de relacionar imatges amb paraules, treballar conjuntament amb el company, facilita la comprensió amb l’ajuda de vídeos , i l’activitat que vàrem fer nosaltres a classe, on havíem d’agafar la roba de l’armari i vestir al nen, aquesta activitat ajuda als nens, per veure si han assolit conceptes tant bàsics com és quina roba posem a cada estació de l’any, si estem a l’hivern, no posarem al nen amb un banyador, i això ho poden verbalitzar ells mentre van fer l’exercici.

Per finalitzar m’agradaria dir que són molts els conceptes que hem treballat a l’assignatura de TIC i que estic segura que els posarem en practica un cop siguem mestres, i ens han ajudat molt, tant per conèixer com per a treballar-los.

jueves, 24 de diciembre de 2009

Pràctica del Tractament del so digital

L’exercici pràctic que hem tingut que realitzar aquest cop ha sigut sobre el tractament de so digital. Consistia en obrir un arxiu de so MP3 amb l’Audacity i sobre la cançó fer-hi un seguit de modificacions.

Jo he utilitzat una cançó de Carlos Baute i Marta Sanchez, titulada :
Colgando en tus manos primer de tot he comensat el tema amb un fadein, als 20 segons he fet una repetició d'una frase, en els 53 segons he fet un tall de la tornada, en el minut 1'08s he fet tres repeticions d'una paraula acompanyada d'un fadein, en el minut 22 he fet un fadeout de 3 segons per finalitzar l'audició.
Per finalitzar he exportat la cançó a format MP3 a una resolució de 16 Bits a 128 Kbps.

Aquesta és la versió dels autors:



I així m'ha quedat amb els retòcs personals:

Jclick



Què és Jclick?

És un entorn per a la creació , realització i avaluació d'activitats educatives multimèdia desenvolupat dins la plataforma Java.
És una aplicació de sofware lliure basada en estandars oberts que funciona en diversos entorns operatius: Linux,MAC 0S X, Windows i Solaris.Està format per un conjunt d'aplicacions informàtiques que serveixen per ralitzar diversos tipus d'activitats educatives: puzzles, associacions, exercicis de text, paraules encreuades, sopa de lletres...

Nosaltres a la classe de TIC, varem fer unes activitats relacionades amb les fruites. Un cop finalitzades, les varem penjar al blink, a la carpeta de gestió i informació.
L'exercici finalitzaria quan pengéssim aquestes activitats al blog, i era opcional fer unes de noves.

Jo conjuntament amb la meva companya Carol Ramis varem fer dos activitats de nou, la primera era un puzzle d'associació , varem agafar una imatge d'un nen petit i la varem guardar a la carpeta del nostre pc, i a continuació varem fer l'activitat que us mostrarem a continuació, i la segona activitat era una activitat de parelles , varem agafar quatre imatges, una lluna, una estel, un sol i un nubol.
Varem possar tots els missatges corresponents, el temps, els intents màxims, varem posar tots els colors corresponents a les finestres, i varem possar tot el corresponia al plafó. Un cop ho teniem tot possat ens varem decidir a jugar i trobar totes les parelles,un cop varem acabar varem jugar i GUANYAR!

A classe de TIC varem poder penjar l'exercici a la carpeta que varem crear, però un cop ens em ajuntat a casa per fer les altres activitats ens hem trobat que tenim problemes per penjar-les, no podem accedir a la carpeta que varem penjar a WEBS, ja que l'ordinador no ens ho deixa obrir, nosé si ho podreu veure bé.
Si finalment ho podeu obrir des de les vostres cases , esperem que tots pogueu gaudir de les nostres activitats, i jugueu!

Mapes conceptuals - Fluxogrames



Els fluxogrames
Els diagrames de flux són una eina que s'utilitza per representar procediments encaminats a resoldre una tasca. La seva utilització prové del món de la informàtica però avui en dia s'utilitza en molts diferents àmbits. Per als futurs mestres contemplem dues utilitzacions:


Per planificar tasques pròpies relacionades amb el desenvolupament de la tasca professional. Per exemple representar el procés per a l'acollida d'un nou professor o alumne a l'escola.
Ensenyar als alumnes aquesta eina, tenint present que l'eina és un bon mitjà per aprendre i practicar amb: Presa de decisions, resolució de problemes, planificació, organització, destriar la informació essencial de l'accessòria, definició d'ordres i instruccions, compliment de normes i estructures,.

Aquesta eina a part de poder crear, guardar i editar diagrames de flux, també permet treballar amb altres tipus de represenatcions gràfiques i exportar a diferents formats la feina feta.





Els mapas conceptuals

La creació d'un mapa conceptual ens pot ajudar a organitzar els nostres coneixements i a ampliar la nostra perspectiva en relació a un tema. Habitualment, la creació del mapa passa per diversos estadis: selecció i jerarquització de conceptes (fer una llista i ordenar-la), reflexió sobre la relació cada concepte amb tots els altres (cercar els connectors), concepció d'una representació gràfica adequada (dibuixar el mapa de forma clara, entenedora i coherent)...


En altres ocasions elaborem el mapa a partir d'una estratègia menys sistemàtica. En aquests casos solem partir d'un concepte i anem afegint, un a un els altres i els connectors corresponents. Per acabar, ordenem el mapa i ressituem els conceptes de forma coherent.


La construcció d'un mapa conceptual és doncs un procés intel·lectual que facilita un aprenentatge significatiu en la mesura en que ens ajuda a integrar els nous coneixements en els nostres esquemes mentals.

Competències digitals específiques del mestre

Competència digital


Per viure plenament en societat al segle XXI cal que els nens i nenes, i també els adults, adquireixin diverses competències relacionades amb l'ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). L'adquisició d'aquestes competències es planifica a les diverses etapes educatives i queda recollida als Currículums de l'educació infantil, l'educació primària, l'educació secundària obligatòria, de Batxillerat... El conjunt de competències relacionades amb el coneixement i ús de la tecnologia rep el nom de competència digital i el procés d'adquisició de les mateixes s'anomena alfabetització digital (i el seu desconeixement dóna lloc a l'analfabetisme digital).

A la Universitat, la competència digital facilita de diverses formes el procés d'ensenyament i aprenentatge. L'estudiant, amb el suport de les TIC, podrà gestionar millor la informació i comunicar-se amb els docents i amb altres estudiants per aprendre i transformar aquestes interacions en coneixement. Més tard, com a professional competent digitalment, trobarà en les TIC un mitjà facilitador en l'exercici de la seva professió.

Competència digital del mestre

En el cas dels Graus de Mestre, caldria afegir a la competència digital general competències específiques de caire didàctic que habilitin l'educador per emprar la tecnologia per ensenyar i per ajudar a aprendre.

A més, aquestes competències no són estàtiques, com tampoc ho és la tecnologia, així que per força la formació del mestre, com la d'altres professionals, demanarà una actualització continuada en el coneixement dels recursos tecnològics i de les seves potencialitats pedagògiques.


Documents de referència

Darrerament s'han publicat diversos documents que marquen les directrius sobre quines haurien de ser les competències TIC dels docents. Entre aquests, i per la seva rellevància i actualitat es podrien destacar dos:
UNESCO's ICT Competency Standards for Teachers (Normes UNESCO sobre Competències en TIC per a Docents)
National Educational Technology Standards for Students i el National Educational Technology Standards for Teachers (Normes Nacionals (EEUU) sobre Tecnologia Educativa per a Docents i Normes Nacionals (EEUU) sobre Tecnologia Educativa per a Estudiants) publicats per la International Society for Technology in Education (ISTE)

1. Normes UNESCO

En el document de la UNESCO es descriuen tres nivells d'aprofundiment que haurien d'adquirir els docents pel que fa a l'ús de la tecnologia:
· Nocions bàsiques de tecnologia.
Els docents han de conèixer el funcionament bàsic del 'maquinari' i del 'programari', així com les aplicacions d'activitat, un navegador, un programa de comunicacions, un programa de presentació i aplicacions de gestió.
Els docents han de ser capaços d'utilitzar la tecnologia durant les activitats amb el conjunt de la classe, amb petits grups i amb alumnes sols. A més, han de garantir un accés equitatiu a la utilització de la tecnologia.
Els docents han de posseir les competències i coneixements tecnològics dels recursos web que calen per utilitzar la tecnologia, a fi d'adquirir coneixements complementaris sobre les disciplines i la pedagogia que contribueixin al seu propi perfeccionament professional.

Aprofundiment de coneixements

Els docents han de conèixer tota una sèrie d'aplicacions i instruments específics i han de ser capaços d'utilitzar-los amb flexibilitat en diferents situacions basades en problemes i projectes.
Els docents han de ser capaços d'utilitzar xarxes de recursos per ajudar als estudiants a col·laborar, accedir a la informació i comunicar amb experts externs, a fi d'analitzar i resoldre els problemes que s'hagin escollit.
Els docents també hauran de saber utilitzar les TIC per crear i supervisar els plans de projectes dels estudiants de grups d'estudiants o d'estudiants sols. Els docents han de ser capaços de crear contextos d'aprenentatge flexibles en les aules. En aquests contextos, han de ser capaços d'integrar les activitats centrades en l'alumne i aplicar la tecnologia amb flexibilitat, a fi d'abonar la col·laboració.
Els docents han de posseir competències i coneixements per crear projectes complexos i vetllar per la seva gestió, per col·laborar amb altres docents i per utilitzar xarxes amb vista a accedir a la informació, als seus col·legues i a experts externs, a fi d'abonar la seva pròpia formació professional.

Creació de coneixements
Els docents han de ser capaços de concebre comunitats del coneixement basades en les TIC, i també han de saber utilitzar aquestes tecnologies per fomentar les competències dels estudiants en matèria de creació de coneixements, així com el seu aprenentatge permanent i reflexiu.
Els docents han de ser capaços de desenvolupar un paper de lideratge en la formació dels seus col·legues, així com en l'elaboració i aplicació d'una concepció de la seva escola com comunitat basada en la innovació i l'aprenentatge permanent, enriquits per les TIC.
Els docents han de tenir la capacitat necessària i mostrar la inclinació adequada per experimentar, aprendre contínuament i utilitzar les TIC amb vista a crear comunitats professionals del coneixement.

2. Normes de la ISTE

La ISTE ha publicat dos documents que recullen respectivament les competències que haurien de tenir els docents i les dels estudiants:

· Normes Nacionals sobre Tecnologia Educativa per a Docents.
Segons aquestes normes els docents haurien de ser competents en:

· Inspirar i facilitar l'aprenentatge i la creativitat dels estudiants
· Planificar i dissenyar experiències d'aprenentatge i
avaluació incorporant instruments contemporanis
· Mostrar coneixements, habilitats i estratègies de treball innovadores
i centrades en la societat digital
· Promoure la ciutadania digital i la responsabilitat
· Millorar la pròpia pràctica professional i la capacitat de lideratge
· Normes Nacionals sobre Tecnologia Educativa per a Estudiants
· Creativitat i innovació
· Comunicació i col·laboració
· Investigació i fluïdesa en l'ús de la informació
· Pensament crític, resolució de problemes i presa de decisions
· Ciutadania digital
· Funcionament de la tecnologia i conceptes.


Nosaltres des de la universitat em treballat totes aquestes competències des de :

Conèixer el funcionament del Bloc, Maquinari i programari i les seves aplicacions.
Vam treballar el Navegador Mozilla Firefox.
Hem pogut enllaçar treballs amb el programa del Google Docs i wikispace juntament amb altres membres del grup de treball.
Vam treballar les presentacions en parella a partir dels Power Point.
Hem pogut penjar tots els treballs realitzats amb el programaSlideshare i Slideboom.
Hem pogut comparar, treballar i conèixer amb dos pagines webs adressades a un públic estudiantil com són; Edu365 i Educàlia.
Hem conegut programes com Delicious, Adacity Commons, Gimp , Windows Media Player i creació de mapes conceptuals fluxogrames , per treballar videos, fotografies, música...
Hem conegut programes amb els que actualment treballen a les aules d'educació infantil com és Jclick i PDI Pissarra Digital Interactiva.

PORTALS EDUCATIUS:EDU365 I EDUCALIA

Educàlia.i edu 365

resum valoració vikipèdia

En aquest treball el que varem fer va ser reunir-nos les membres del grup, Carol Ramis, Andrea Marquier i Andrea Figueres, i vam buscar informació sobre la vikipedia l'objectiu era fer una aportació a la vikipèdia amb nova informació.
Primer de tot les quatre components del grup varem decidir crear-nos una conta individual de la vikipèdia. A continuació varem buscar informació sobre l'aprenentatge virtual i individualment anavem fent aportacions.

miércoles, 23 de diciembre de 2009

resum treball Google Docs

Google Docs

Oficialment Google Docs és un programa gratuït basat en Web per crear documents en línia amb la possibilitat de col·laborar en grup.
Inclou un procesador de text, una fulla de càlcul, un programa de presentació bàsic i un editor de formularis destinats a enquestes .
Es poden crear documents de text, fulles de càlcul, presentacions i bases de dades des de la mateixa aplicació o importar-los utilitzant la seva unió o enviant-los utilitzant correu electrònic. Els arxius s’emmagatzemen en els servidors de Google . els arxius emmagatzemats poden ser exportats en diversos formats estàndard o ser enviats per correu electrònic .
Durant l’edició dels documents , aquests es guarden automàticament per evitar pèrdua d’informació.
Un altre característica important és la possibilitat de col·laboració de grups de treball, a més a més de poder-los compartir amb molts usuaris al mateix temps.
Aquest lloc es va originar una vegada comprat l’editor en línia Writely per part de Google.
Existeixen limitacions a l’hora d’utilitzar documents per cada conte . els documents de text només poden tenir fins a 500KB més 2MB per imatges incrustades. Cada fulla de càlcul pot tenir fins a 10.000 files, 256 columnes, 100.000 celes i 40 fulles. Només es poden obrir fins a 11 fulles al mateix moment, i només es poden importar presentacions de fins a 10MB.


Nosaltres a classe de TIC varem haver de fer una pràcica per conèixer el google Docs:

La primera pràctica : va ser crear i compartir un document de text. Una persona del grup va crear un document; Els portàtils canvien a manera d'estudiar a l'escola. Un cop creat ha anat a comparteix , invita usuaris i va posat les direccions de totes les companyes juntament amb la del professor Jordi Simón, per tal de que nosaltres i ell poguessim escriure i col·laborar en el document.
Jo personalment vaig aportar una fotogràfia d'uns nens a escola treballant amb l'ordinador.


La segona pràctica: era crear una presentació que l'havem d'utilitzar com a eina de comunicaciói compartir-la amb tots els membres del grup. En el nostre cas, varem seguir amb el tema escollit anteriorment.

La tercera pràctica: va ser crear un full de càlcul i un formulari. La finalitat amb la que nosaltres utlitzem un full de càlcul , és de recollir dades numèriques per fer després càlculs i gràfiques a partir d'aquestes dades.
En aquest qüestionari se'ns presentaven tres qüestions que feien referència a la presentació de l'exercici anterior. Un cop fet el formulari el vam desar i publicar.
Una de nosaltes, el va enviar a totes les membres del grup, i un cop el rebiem l'haviam de contestar i publicar.

Quadern viatger

Aquest és el meu quadern viatger que ens va demanar la Georgina, aqui es poden veure totes les pràctiques que em fet a classe, i tots els materials, objectius, videos i apunts que em realitzat durant aquests tres mesos de classe.

Video OMNI



Aquest és el meu OMNI musical!

Video Movie Maker

Ha classe de TIC en Jordi Simón ens va demanar fer un video amb el programar windows Movie Maker, jo vaig gravar aquest video, i vaig adjuntar unes fotografies, i una cançó a part del Canto del Loco.

http://www.youtube.com/watch?v=wmVCrSHREYc

Video cançó música

La cançó de música que varem haver de fer en grup, jo juntament amb les meves companyes,la Carol Ramis, l'Andrea Figueras i l'Andrea Marquier la varem fer dels hàbits, creiem, que els hàbits s'han de treballar cada dia amb els nens, des de el mati quan arriben a classe, seria interessant cantar la cançó per aprofundir en un bon aprenentatge diari i saludable. <

miércoles, 16 de diciembre de 2009

Concert d'Orquestra Simfònica

Avui ha classe de música, li hem entregat a l'Antoni Miralpeix, un treball sobre l'audició que vam haver d'anar a escoltar a l'auditori.
Aquest és el meu treball entregat:

Power Point LA CUCULLONA

Juntament amb la meva companya Andrea Marquier vam fer el treball de territori, vam fer la llegenda de la Cucullona situada a Girona.
Per fer la presentació de la llegenda vam fer aquest power point:

Power Point cançó de música

Per fer la cançó de música a part d'interpretar-la cantant i tocant a classe, vam fer un power point, perquè després d'interpretar-la, la vam voler cantar amb les nostres companyes de classe, i els hi vam fer perquè poguessin seguir-nos cantant l'estribillo.

Power point Setmana Extraordinària

Durant la setmana d'activitats extraordinàries vam haver de fer un Power Point per seminari, i allà vam fer l'exposició.
Aquest és el meu:

jueves, 10 de diciembre de 2009

ELS DICCIONARIS

A classe de comunicació oral i escrita ahir varem treballar els diferents tipus de diccionaris.
Els diccionaris més importants són:
1. Pompeu Fabra.
2. Diccionari català Balear- Valencià
3. Joan Corominas
4. Gran enciclopèdia catalana.
5. Institut estudis catalans(1995) recull tot allò que interessa dels diccionaris anteriors.
El 4 i 5 són els més consultats.
Varem dividir la classe amb 4 petits grups per a treballar cada un dels diccionaris:
Grup A1: buscar informació sobre Pompeu Fabra, la seva persona, diccionari.
Grup A2: mossèn Alcover i confecció del seu diccionari.
Grup B1: Joan Corominas
Grup B2: diccionari gran enciclopèdia catalana i institut estudis catalans.
Cada grup va haver de buscar les següents paraules al diccionari que havia de treballar:
Al meu grup ens va tocar fer en Joan Coromines i jo vaig haver de buscar els diferents tipus de diccionaris que hi han d'En Joan Coromines :

Autor: Joan Coromines Vigneaux
Titol: Breve diccionario etimológico de la lengua castellana/Joan Coromines

Autor: Joan Coromines Vigneaux
Titol: Diccionari etmològic i complementari de la llengua catalana/ per Joan Coromines

Autor: Joan Coromines
Titol: Diccionario crítico etimológico castellano e hispánico.

Un verb(comunicar), Substantiu(escola),Adjectiu(infantil),Adverbi(aviat),Preposició (amb).
Aqui tenim les dades d'En Pompeu Fabra que les van buscar el grup A1.

Pompeu Fabra va néixer a Barcelona l’any 1868 i va morir a Prada de Conflent el 1948.
Lingüista i gramàtic. Es va formar durant l'època del Modernisme literari i a l'entorn de L'Avenç, també va rebre el suport dels Noucentistes, el van ajudar a l’acceptació de les seves propostes. Sota el segell de L'Avenç va publicar les seves primeres contribucions , com ara el Tractat d'ortografia catalana (1904) o la primera edició de la Gramàtica de la Llengua Catalana (1912).

Les edicions successives d'aquests llibres i d'altres com les Normes ortogràfiques (1a. Ed.: 1913), marcaran les regles del català modern. Fabra es va convertir en un referent per als escriptors catalans.

Després de la guerra va anar a Prada de Conflent, on treballà l’elaboració de la Gramàtica catalana (1956).
Significat de les paraules segons el diccionari de Pompeu Fabra:

Comunicar-->Fer que un altre participi (d’allò que posseïm), fer transmetre./entrar en relació, en comerç d’idees, interessos, etc... amb algú/ estar en relació mitjançant un pas.
Escola -->Establiment on s’ensenya/ conjunt de deixebles que segueixen una mateixa doctrina filosòfica, literària, artística.../ noi que serveix en els monestirs i esglésies per ajudar a missa i altres ministeris de l’altar.
Infantil --> Pertanyent o relatiu a la infància o a l’infant; propi d’un infant.
Aviat --> Dins poc temps, sense tardar.
Amb --> Preposició que denota una situació comuna, l’acompanyament, el contracte, l’instrument, el mitjà.

La Roser Ros ens va posar la definició d'Enciclopèdia :

1) Conjunt de totes les ciències.
2) Conjunt de totes les parts, de totes les branques, d'una ciència.
3) Obra en què és exposat el conjunt de les coneixences humanes o de les referents a una ciència, en articles separats, generalment disposats per ordre alfabètic.

Cançó : Els hàbits


La setmana passada a classe de música varem fer les presentacions de les cançons que haviem creat en grup,jo juntament amb el meu grup la varem fer dels hàbits, creiem que és combenient que els nens, sapiguen quins són els hàbits saludables que han de fer dia a dia, i ho poden apendre a classe d'una forma divertida,pel matí com és cantant:

Surt el sol em diu bon dia

canta el gall i el pardal pía
llet i pa per esmorzar
i les dents m´he de rentar

vinga vinga vinga
vinga vinga va
vinga vinga vinga


cap al cole hem d´anar
a l’ escola fem cançons
tot cantant fem saltirons
i després vindrà el dinar
que per créixer cal menjar

vinga vinga vinga
vinga vinga va
vinga vinga vinga

cap a casa hem d´anar
ara es l´hora de banyar
i després jugar i sopar
per que abans d´anar a dormir
dents ben netes i un pipí

vinga vinga vinga
vinga vinga va
vinga vinga vinga
bona nit i fins demà

ELS TRES LLENGUATGES

Fa dos setmanes ha classe de comuniació oral i escrita la Roser Ros ens va proposar fer un debat en grups.
Varem haver de dividir la classe en dos grups l'A i el B, i dintre d'aquests grups es van dividir en tres grups per fer els tres tipus de llenguatges:
-LLENGUATGE POÈTIC
-LLENGUATGE QUOTIDIÀ
-LLENGUATGE PUBLICITARI

Cada grup va tenir una estona per preparar-se i buscar informació sobre el seu llenguatge i poder-lo defensar.

Jo vaig tenir el paper de moderadora dintre del meu grup, juntament amb la Marta Paricio,Rocio Carnero i Marina Macarulla.
Nosaltres quatre ens varem juntar amb la Roser i les quatre moderadores del grup A, i vem estar parlant del paper dels moderadors, de quins moderadors coneixiem, de quins programes coneixiem on havien moderadors i com ho feien.
Aquestes són unes quantes de les funcions de les que vem parlar:

- controlar el temps ( dir quan de temps tindran)
- to de paraula
- hi ha gent que sap utilitzar el to de veu corresponent
- qualitats: improvitzar
- si es veu que una persona té riquesa en el que diu , es pot donar un minut més.

Propostes que varem parlar que diriem durant el debat:

Entre el llenguatge poètic, quotidià i publicitari quines són les seves virtuts?

Que té de bó el llenguatge poètic?el llenguatge quotidià? i el llenguatge publicitari?

En que creus que és superior un llenguatge de l'altre?

Busca 4 caracteristiques d'aquests llenguatges.

LLenguatge Poètic:
- verbal
- escrit
- sentiments
- aparentment llunyà
- recursos literaris(metafores, comparacions)
- fa que les paraules et convidin a un joc verbal.


LLenguatge quotidià:
- diàleg
-espontani
-canal oral
- cartas
-emails
-skipe
-diari
-ens creiem que el dominem.

LLenguatge publicitari:
- televisió
- radio
-clar
-repetitiu
-ven un producte
-emisor
-receptor
-canal

L'OBJECTIU PRINCIPAL D'AQUEST DEBAT ERA FER VEURE ALS PARTICIPANTS QUE ELS TRES LLENGUATGES SÓN HO MATEIX.

miércoles, 2 de diciembre de 2009

Peix peixet

Avui a classe de Seminari amb el Toni Miralpeix ens ha ensenyat un programa nou de música que es diu Noteflight desde aquest programa podem treballar en partitures en blanc i fer les nostres cançons, tant fetes com inventades per nosaltres.
Jo escollit la del Peix peixet i aixi m'ha quedat:


Ara ve Nadal!